ABD Başkanı Trump, Çin ziyareti öncesinde İran ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Savaşın sona erme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.
ABD Başkanı Donald Trump, Çin ziyaretine kısa bir süre kala İran ile olası bir çatışmanın sona erme ihtimalinin çok yüksek olduğunu bildirdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, anlaşma sağlanamaması durumunda İran’ı “yerle bir etmekle” tehdit etti. Bu açıklamalar, 06 Mayıs 2026 tarihinde gündeme geldi.
Başkan Trump, Tahran yönetimiyle bir anlaşmaya varılmaması halinde ABD’nin sert adımlar atacağını vurguladı. Bu tehdit, bölgesel gerilimlerin devam ettiği bir dönemde dikkat çekti.
Trump, Çin’e yapacağı seyahat öncesinde yaptığı açıklamalarda, “Çin ziyaretimden önce savaşın sona erme ihtimali çok yüksek. İran anlaşma sağlamazsa onları yerle bir ederiz” ifadelerini kullandı. Bu ifadeler, Washington’ın İran’a yönelik tutumunun sertleştiğini gösterdi.
ABD Başkanı Trump, bu son açıklamalarından kısa bir süre önce, İranlı yetkililerle yüz yüze görüşme planlamak için henüz erken olduğunu belirtmişti. Bu durum, diplomatik çözüm arayışlarındaki değişkenliği ortaya koydu.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap