Gelir İdaresi Başkanlığı verilerine göre Dijital Vergi Dairesi’ndeki işlem sayısı geçen yıl %71,4 artışla 20,9 milyona ulaştı. Elektronik hizmetlere ilgi büyüyor.
Mükellefler, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) sunduğu dijital hizmetlere yoğun ilgi göstererek, Dijital Vergi Dairesi’nde geçen yıl 20 milyon 893 bin 704 işlem gerçekleştirdi. Bu sayı, bir önceki yıla göre yüzde 71,4’lük önemli bir artışı ifade ediyor.
GİB verilerine göre, e-fatura uygulamasını kullanan mükellef sayısı 2024’e kıyasla yüzde 23,7 artışla 1 milyon 937 bin 308’e yükseldi. E-arşiv uygulamasından yararlanan mükellef sayısı da aynı dönemde yüzde 25 artarak 1 milyon 937 bin 308’e ulaştı.
Büyük defterlerin elektronik ortamda tutulduğu e-defter uygulamasını kullanan mükellef sayısı 2024’teki 781 bin 584’ten 2025’te 2 milyon 192 bin 798’e çıktı. E-irsaliye uygulamasından yararlanan mükellef sayısı ise geçen yıl 632 bin 288 olarak kaydedildi.
Vergi mükellefleri, Dijital Vergi Dairesi aracılığıyla Hazır Beyan Sistemi, Defter Beyan Sistemi ve e-beyanname gibi toplam 219 farklı hizmete tek platformdan erişim sağlıyor. Bu merkezi yapı, kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi hedefliyor.
GİB, vergisel hizmet sunum portallarındaki işlemleri Dijital Vergi Dairesi çatısı altında toplamaya devam ediyor. Bu kapsamda, 2025 yılında İnteraktif Vergi Dairesi’ndeki 58 hizmet Dijital Vergi Dairesi’ne taşındı. Kalan hizmetlerin de bu yıl içinde taşınmasıyla İnteraktif Vergi Dairesi’nin kapatılması planlanıyor.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap