Doğu Kudüs’te bir rahibeye saldıran İsrail vatandaşı şüpheli gözaltına alındı. Olayla ilgili ‘ırkçı saldırı’ soruşturması başlatılırken, İsrail Dışişleri Bakanlığı tepki gösterdi.
İşgal altındaki Doğu Kudüs’te 28 Nisan Salı günü Fransız asıllı bir rahibeye yönelik gerçekleştirilen saldırının faili İsrail vatandaşı 36 yaşındaki bir erkek, 29 Nisan Çarşamba günü gözaltına alındı. Kudüs’teki Fransız İncil ve Arkeoloji Okulu’nda görevli 48 yaşındaki rahibe, saldırgan tarafından yere düşürülerek tekmelenmiş ve başından yaralanmıştı.
İsrail polisi, saldırganı yakalamak için harekete geçti. Olayın ertesi günü gerçekleştirilen müdahale sonucunda şüpheli gözaltına alındı. İsrail polisinden yapılan açıklamada, saldırgan hakkında ‘ırkçı saldırı’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı belirtildi. Gözaltı anına ait görüntülerin de paylaşılmasıyla saldırının detayları kamuoyuna sunuldu.
İsrail Dışişleri Bakanlığı, olayı ‘utanç verici bir eylem’ olarak nitelendirdi. Bakanlık, saldırganın gözaltında olduğunu doğrularken, İsrail’in Doğu Kudüs’teki işgaline yönelik eleştirilere rağmen din ve ibadet özgürlüğünü koruma konusundaki kararlılığını sürdürdüğünü iddia etti.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap