SON DAKİKA
--:--:--

İran ABD ile İslamabad Görüşmelerini Yalanladı Lübnan Ateşkesi Şartı

İran, ABD ile İslamabad’da barış görüşmeleri yapacağı iddialarını Fars Haber Ajansı aracılığıyla yalanladı. Lübnan’da ateşkes sağlanmadan müzakere yok.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
İran ABD ile İslamabad Görüşmelerini Yalanladı Lübnan Ateşkesi Şartı

İran, Fars Haber Ajansı’na konuşan ismini açıklamadığı bir kaynak aracılığıyla, İslamabad’a ABD ile barış görüşmeleri için bir heyet gönderildiği iddialarını yalanladı. İranlı yetkililer, Lübnan’da ateşkes sağlanana kadar ABD tarafıyla müzakerelere katılma planlarının bulunmadığını Pakistan’a resmi olarak bildirdi. Bu açıklama, The Wall Street Journal’ın İran heyetinin İslamabad’a ulaştığı yönündeki haberinin ardından geldi.

The Wall Street Journal, daha önce yayımladığı bir haberde, Washington ile müzakerelere başlamak üzere bir İran heyetinin İslamabad’a ulaştığını iddia etmişti. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, ABD ve İsrail ile İran arasındaki olası görüşmelerin, ABD’nin başta Lübnan olmak üzere tüm cephelerde ateşkes taahhütlerine uymasına bağlı olduğunu belirtmişti.

ABD ve İran Arasında Geçici Ateşkes Süreci

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının ardından İran’ın misillemeleriyle bölgede tırmanan gerilim, ABD Başkanı Donald Trump’ın 8 Nisan’da ateşkesi kabul ettiğini duyurmasıyla geçici olarak durulmuştu. Trump, Hürmüz Boğazı’nın açılması şartıyla iki haftalık ateşkesi onayladıklarını ve İran’dan alınan 10 maddelik teklifin müzakereler için uygulanabilir bir temel oluşturduğunu açıklamıştı.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi, bu süreçte İran’ın savaştaki hedeflerine ulaştığını bildirmişti. Konsey, nihai müzakerelerin İslamabad’da en fazla 15 gün içinde sonuçlandırılmasının hedeflendiğini de belirtmişti.

Türkiye, Pakistan ve Mısır, ABD ile İran arasındaki mesaj alışverişinin devam etmesi ve bir sonuca ulaşması için yoğun diplomatik çaba göstermişti. Geçici ateşkesi desteklediğini açıklayan İsrail yönetimi ise uzlaşmaya Lübnan konusunun dahil olmadığını savunarak Lübnan’a yönelik saldırılarını sürdürmüştü.

Yorum Yap

Benzer Haberler
İran’dan Trump’a Hürmüz Boğazı Yanıtı Bölge Ülkelerine Savaş Uyarısı
İran’dan Trump’a Hürmüz Boğazı Yanıtı Bölge Ülkelerine Savaş Uyarısı
Tayland’da Bar Yangını 27 Can Aldı
Tayland’da Bar Yangını 27 Can Aldı
ABD Irak Vatandaşlarına Seyahat Yasağı Uyarısı Yaptı
ABD Irak Vatandaşlarına Seyahat Yasağı Uyarısı Yaptı
ABD Yabancı Öğrenci Vizeleri İçin Sabit Süre Uygulaması Başlatıyor
ABD Yabancı Öğrenci Vizeleri İçin Sabit Süre Uygulaması Başlatıyor
Netanyahu’dan Türkiye ve Osmanlı’ya Asılsız İddialar
Netanyahu’dan Türkiye ve Osmanlı’ya Asılsız İddialar
New York Times İsrail’in Ahmedinejad’ı İran Başına Getirme Planını Ortaya Çıkardı
New York Times İsrail’in Ahmedinejad’ı İran Başına Getirme Planını Ortaya Çıkardı
Haberin Doğru Adresi

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır.