İsrail ordusu Gazze Şeridi’ne saldırdı. Han Yunus’taki güvenlik noktalarına düzenlenen saldırılarda 1’i çocuk 6 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi yaralandı.
İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne düzenlediği son saldırılarda Han Yunus şehrindeki iki güvenlik kontrol noktasını hedef aldı. Yerel yetkililerin açıklamasına göre, bu saldırılarda biri çocuk en az 6 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı. İsrail’den saldırılara ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Hedef alınan Han Yunus’taki güvenlik noktaları, bölgede gerilimin arttığı bir dönemde vuruldu. Bölgedeki kaynaklar, saldırıların yarattığı tahribatın boyutunu henüz tam olarak belirleyemediğini bildirdi.
Gazze Şeridi’nde ateşkesin yürürlüğe girdiği 10 Ekim tarihinden bu yana İsrail saldırılarında en az 692 kişi yaşamını yitirmiş, bin 895 kişi yaralanmıştı. 7 Ekim 2023’ten itibaren gerçekleşen toplam can kaybı sayısı 72 bin 268’e ulaşırken, yaralı sayısı da 171 bin 995’i buldu.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap