Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammed Ishaq Dar, ABD’li mevkidaşı Marco Rubio ile Washington’da bir araya gelerek ikili ilişkileri ve bölgesel gelişmeleri ele aldı.
Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammed Ishaq Dar, ABD’nin başkenti Washington DC’de ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile bir araya geldi. Görüşmede, Pakistan-ABD ilişkilerinin son bir yıldaki olumlu seyri ele alındı.
Pakistan Dışişleri Bakanlığı ofisinden yapılan açıklamaya göre, samimi bir atmosferde gerçekleşen görüşmede ekonomik ve ticari ilişkilerin güçlendirilmesi, kültürel iş birliği ve terörle mücadele alanlarındaki ortaklığın artırılması konularında mutabakat sağlandı.
Taraflar, uzun süredir devam eden ortaklıklarını yeniden teyit ederek Pakistan-ABD ilişkilerinin daha da geliştirilmesi için birlikte çalışma kararı aldı. Görüşmede ayrıca karşılıklı çıkarları ilgilendiren çeşitli başlıklar da değerlendirildi.
Pakistan Dışişleri Bakanı Dar, değişen bölgesel ve küresel gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Dar, ABD Başkanı Donald Trump’ın vizyonunu ve barışa bağlılığını takdir ettiğini belirtti.
Dar ayrıca, Pakistan’ın bölgede barış ve istikrar için yürüttüğü çabaların olumlu sonuçlar vereceğine inandığını ifade etti. Rubio ise Pakistan’ın diplomatik arabuluculuk çabalarını takdirle karşıladığını ve iki ülke arasındaki yakın temasın önemini vurguladı.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap