İran Milletvekili Kadiri, ABD’nin Hürmüz Boğazı’ndaki yaptırım tehdidine rağmen Çin, Hindistan ve Japonya’nın İran’a ödeme yaptığını ve petrol aldığını açıkladı.
İran Milletvekili Ahmed Kadiri, ABD’nin Hürmüz Boğazı’ndan geçiş yapan gemilere yönelik yaptırım tehdidine karşı ülkesinin üstünlüğünü vurguladı. Kadiri, ABD’nin uyarılarına rağmen Çin, Hindistan ve Japonya’nın İran’a geçiş ücreti ödemeye devam ettiğini belirtti.
İran Meclisi’ne bağlı İCANA haber ajansına konuşan Kadiri, ABD’nin yeni yaptırımları kapsamında, Hürmüz Boğazı’ndan geçiş için İran’a ödeme yapan kurumların ağır yaptırımlarla karşılaşacağı uyarısını hatırlattı. Bu uyarılara rağmen Pekin, Yeni Delhi ve Tokyo yönetimlerinin, Beyaz Saray’ın kısıtlamalarını dikkate almadan gemilerinin geçişi için ödeme yaptığını ve İran’dan petrol aldığını ifade etti.
Kadiri, küresel enerjinin İran kaynaklı üretime bağımlı olduğunu vurguladı. ABD’nin kısıtlama, yaptırım ve deniz ablukası gibi adımlarına rağmen İran’ın petrol ihracatını sürdürdüğünü sözlerine ekledi.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap