İran Meclis Başkanı Kalibaf, Trump’ın Hürmüz Boğazı açıklamalarını yalanladı. Kalibaf, “Trump 1 saatte 7 yalan söyledi” diyerek geçişlerin İran’ın izniyle olacağını duyurdu.
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump’ın Hürmüz Boğazı’na ilişkin açıklamalarına sert tepki gösterdi. Kalibaf, Trump’ın iddialarını yalanlayarak, boğazdan geçişlerin İran’ın belirlediği kurallara göre yapılacağını belirtti.
Trump, daha önce yaptığı açıklamada İran ile anlaşmaya varıldığını ve Hürmüz Boğazı’nın açık kalacağını duyurmuştu. Ancak Kalibaf, bu açıklamaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.
Kalibaf, ABD Başkanı’nın bir saat içinde 7 farklı iddiada bulunduğunu ve bu iddiaların tamamının yalan olduğunu söyledi. Bu tür yalanlarla savaş kazanılamayacağını ve müzakerelerde de başarı sağlanamayacağını vurguladı.
İran Meclis Başkanı, “Bu yalanlarla savaşı kazanamadılar, müzakerelerde de kesinlikle bir yere varamayacaklar.” şeklinde konuştu.
Kalibaf, ablukanın devam etmesi halinde Hürmüz Boğazı’nın açık kalmayacağını belirtti. Boğazdan yapılacak geçişlerin, İran tarafından belirlenen bir rota üzerinden ve yalnızca İran’ın izniyle gerçekleştirileceğini ifade etti.
Boğazın statüsünü ve işleyişini sosyal medyanın değil, sahadaki gerçeklerin belirleyeceğini sözlerine ekledi.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap