Meteoroloji’den 19 il için kritik uyarı: Kuvvetli yağışlar geliyor. Turuncu ve sarı kodlu uyarılar hangi iller için yapıldı? Detaylar haberde.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 19 il için turuncu ve sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Yurt genelinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, özellikle Marmara’nın kuzey ve batısı, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güneybatısı, Güneydoğu Anadolu (Siirt hariç) ile Bingöl ve Antalya çevrelerinde etkili olması bekleniyor.
Yağışların Antalya’nın doğusu, Mersin çevreleri ve Adana’nın batı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olacağı öngörülüyor. Bu durum nedeniyle Adana ve Mersin için turuncu, Antalya, Balıkesir, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Kahramanmaraş, Muş, Sakarya, Tunceli, Şanlıurfa, Batman, Yalova ve Osmaniye için ise sarı kodlu uyarı yayınlandı.
Hava sıcaklıklarının batı bölgelerde mevsim normalleri civarında veya yer yer altında seyredeceği, doğu bölgelerde ise normallerin 2-4 derece üzerinde olması bekleniyor. Rüzgarın ise kuzeybatı kesimlerde kuzeyli, diğer bölgelerde güneyli yönlerden hafif ila orta kuvvette esmesi öngörülüyor. Marmara ve Kuzey Ege’de rüzgarın 40-60 km/saat hızla kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap