SON DAKİKA
--:--:--

Milli Hızlı Tren Testleri Yıl Sonu Tamamlanacak

Bakan Uraloğlu, TÜRASAŞ’ın geliştirdiği milli hızlı trenin testlerini yerinde inceledi. Saatte 250 km hıza ulaşan trenin testleri yıl sonunda tamamlanacak.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Milli Hızlı Tren Testleri Yıl Sonu Tamamlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Raylı Sistemler Üretim A.Ş. (TÜRASAŞ) tarafından geliştirilen milli hızlı trenin test sürüşünü Ankara-Kırıkkale güzergahında gerçekleştirdi. Testlerin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Bakan Uraloğlu, Ankara, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas’ın yüksek hızlı tren (YHT) ağına bağlandığını hatırlattı. TÜRASAŞ bünyesindeki Sakarya, Eskişehir ve Sivas fabrikalarında banliyö setleri, vagonlar, dizel ve elektrikli lokomotifler üretildiğini belirtti. Daha önce saatte 160 kilometre hız yapan milli elektrikli trenin üretildiğini hatırlatan Uraloğlu, saatte 225 kilometre hızla hizmet verecek yeni hızlı trenin saatte 250 kilometre hıza ulaştığını söyledi.

Yerlilik Oranı ve Seri Üretime Geçiş

Mühendislerin yoğun emeğiyle geliştirilen trende yerlilik ve millilik oranının yüzde 65’e ulaştığı vurgulandı. İki tren setinin üretim bandında yer aldığını belirten Uraloğlu, yıl sonuna kadar Sakarya’daki hızlı tren fabrikasının da faaliyete geçerek seri üretime geçileceğini açıkladı. Tren üzerinde 200’ün üzerinde test yapıldığı ve ASELSAN ile TÜBİTAK ile işbirliği içinde çalışıldığı bilgisi verildi.

Test aşamasında tespit edilen eksikliklerin giderildiğini ve yeni üretimlerde bu iyileştirmelerin dikkate alındığını ifade eden Uraloğlu, sürüş sırasında saatte 250 kilometre hıza ulaşıldığını aktardı. Hızlı trenlerin modern, güvenli, konforlu ve çevreci ulaşım araçları olduğunu vurgulayan Uraloğlu, demir yollarının karbon emisyonunu azaltmada en güçlü araç olduğunu belirtti.

Milli hızlı trenin testlerinin devam edeceğini ve uluslararası sertifikaların alınması için bu sürecin tamamlanması gerektiğini dile getiren Uraloğlu, testlerin yıl sonundan önce bitirilmesiyle önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde trenlerin normal yolcu taşımacılığında kullanılacağını öngördüğünü söyledi. Trenin öncelikli olarak Çerkezköy-Kapıkule Hızlı Tren Hattı’nda değerlendirileceğini ekledi.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Milli Hızlı Tren Testleri Yıl Sonu Tamamlanacak
Milli Hızlı Tren Testleri Yıl Sonu Tamamlanacak
Türkiye’de ARGE Harcamaları 2025’te 980 Milyar Lirayı Aştı
Türkiye’de ARGE Harcamaları 2025’te 980 Milyar Lirayı Aştı
İsrail’e ABD’den 24 Saatte 10 Askeri Nakliye Uçağı İddiası
İsrail’e ABD’den 24 Saatte 10 Askeri Nakliye Uçağı İddiası
İspanya’da İki Hızlı Tren Çarpıştı Toledo Yakınlarında 10 Ölü Çok Sayıda Yaralı Var
İspanya’da İki Hızlı Tren Çarpıştı Toledo Yakınlarında 10 Ölü Çok Sayıda Yaralı Var
19 İlde Kuvvetli Yağış Uyarısı Turuncu ve Sarı Kodlu
19 İlde Kuvvetli Yağış Uyarısı Turuncu ve Sarı Kodlu
Sırbistan’da 12 Yıllık Vucic Dönemi Sona Erdi Öğrenci Listesi Seçimi Kazandı
Sırbistan’da 12 Yıllık Vucic Dönemi Sona Erdi Öğrenci Listesi Seçimi Kazandı
Haberin Doğru Adresi

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır.